Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Όττο Σκορτσένυ - Οι καταδρομικές μου Επιχειρήσεις


                                          http://www.mediafire.com/?7j7ka9zk7bzt7kj

Ο Οττο Σκορτσένυ γεννήθηκε στην Βιέννη και η οικογένεια του είχε μια μακροχρόνια ιστορία στην στρατιωτική υπηρεσία. Μιλούσε φυσικά τα γερμανικά καθώς επίσης άριστα γαλλικά και αγγλικά. Ηταν αξιοπρόσεκτος ξιφομάχος ως σπουδαστής στην Βιέννη την δεκαετία του του '20. Συμμετείχε σε δεκάπέντε προσωπικές μονομαχιές απο τις οποίες αποκομισε ενα χαρακτηρηστικό σημάδι στο προσωπο του.
Συμμετείχε στο Αυστριακό Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα απο το 1931 όπου φάνηκε η ικανότητα του ως ηγέτης διαδραματίζοντας έναν δευτερεύοντα ρόλο στην γερμανική ανάληψη της εξουσίς της αυστρίας στις 1 μαρτίου 1938.
Ενα χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου ο Σκορτσένυ προσφέρθηκε εθελοντικά για υπηρεσία της Luftwaffe (γερμανική πολεμική αεροπορία) αλλα ήταν άνω της ηληκίας των 30. Στην συνέχεια κατατάχθηκε στα Waffen SS. Στις 21 Φεβρουαρίου του 1940, ο Σκορτσένυ πήγε στον πόλεμο με μια απο τις διασημότερες μονάδες, την Leibstandarte SS Adolf Hitler και διακρίθηκε στις εκστρατείες εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης το 1941 και το 1942 οπου τραυματίστηκε.
Αφουτο ανάρρωσε απο τις πληγές του, ένας φίλος του των SS τον σύστησε στην γερμανική ηγεσία ώς πιθανό αρχηγό μιας δυνάμεως καταδρομέων που ο Χίτλερ ήθελε να δημιουργήσει. Γι αυτόν τον ρόλο, επιλέχθηκε προσωπικά απο τον Χίτλερ, τον Ιουλιο του 1943 και η πρώτη αποστολή του ήταν η απελευθέρωση του Μπενίτο Μουσσολίνι ο οποίος ήταν φυλακισμένος απο τους αντιπάλους του. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής και ο Σκορτσένυ απέκτησε παγκόσμια φήμη.
Στις 20 Ιουλίου του 1944 ο Σκορτσένυ ήταν στο Βερολίνο όταν έγινε αποπειρα δολοφονίας κατά του Χίτλερ και ανέλαβε για 36 ώρες την κεντρική διοίκηση του στρατού μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου